Theaterdocent

Ik ben als zzp’er in te huren voor lessenreeksen, cursussen en workshops voor alle leeftijden en groepen. Ik sta open voor zowel kortdurende als langdurige samenwerkingen. Ik kan hierbij maatwerk leveren en zelf de lessenreeksen/workshops ontwikkelen op aanvraag.

Over mij

Studie

In 2021 ben ik afgestudeerd van ARTEZ Hoge School voor de Kunsten in Zwolle als eerstegraads docent theater. Tijdens en na mijn studie heb ik veel kansen aangegrepen om zoveel mogelijk les te geven. Ik wou ervoor zorgen dat ik alle doelgroepen een keer les had gegeven, voordat ik afstudeerde. Op deze manier stond ik tijdens dat ik studeerde al met beide benen in het werkveld en heb ik veel ervaringen op mogen doen met verschillende doelgroepen.

Visie

Mijn visie wat betreft theaterles geven is: iedereen kan het, maar niet iedereen hoeft het leuk te vinden. Natuurlijk is dit echter wel mijn persoonlijke doel; om iedereen het zoveel mogelijk naar hun zin te maken. Dit doe ik door zoveel mogelijk te kijken naar de groep die voor me staat, en me daar keer op keer toe te verhouden. Niet elke persoon is hetzelfde, en niet elke persoon kan op dezelfde manier leren.

Werkwijze

Ik vind met een vak zoals theater, wat heel spannend kan zijn, dat ik als docent goed moet kijken naar het individu en op welke manier ik het beste uit de ander kan halen. Ik geloof heilig in dat theater voor elke doelgroep op veel vlakken een verrijking kan zijn voor zowel de groep als het individu. In dit prachtige vak leer je jezelf verbazen, jezelf overwinnen, situaties in te schatten en uit te spelen, durven, emoties verkennen, samenwerking, verbanden leggen, je lijf als instrument te zien, je fantasie prikkelen en vooral: ontzettend veel plezier hebben. Hier streef ik naar in mijn lessen.

Mijn ervaringen

Ik ben werkzaam of werkzaam geweest bij verschillende organisaties met verschillende werkzaamheden.
Kunst Educatie Nederland
2018 - heden
Docerend theatermaker en workshopleider voor basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs.
DONS Opvang
2021 - heden
Docent theater voor basisonderwijs.
NEOS Cultuuronderwijs
2021 - heden
Docerend theatermaker en workshopleider voor basis- en voortgezet onderwijs en MBO.
Walkaplank activiteitenbureau
2021 - heden
Docerend theatermaker en workshopleider voor basisonderwijs.
Kunstkick
2017 - 2021
Docerent theatermaker en workshopleider voor basis- en voortgezet onderwijs en MBO.
Cultuurkoepel Vechtdal
2018 - 2021
.Docerend theatermaker en workshopleider voor basis- en voortgezet onderwijs
Vrije School Michael
mei 2018 - juli 2018
Docerend theatermaker voor basisonderwijs.

Wat anderen over mij zeggen

Ik heb Laura jarenlang aan het werk gezien op veel gelegenheden als prinses. Ik zie de kinderen en mensen om haar heen genieten. Het is een vakvrouw die met haar enthousiasme en warme uitstraling iedereen meeneemt. Ik bewonder haar en de passie die ze heeft voor wat ze doet en de energie waarmee ze het brengt. Ik zou haar aan iedereen aanraden!

Marije

Laura als prinses is hardwerkend, flexibel, persoonlijk en professioneel. Niet alleen weet ze precies wat een kind nodig heeft, ze neemt ook nog eens extra initiatieven om echt een topervaring te leveren. Laura goes the distance en is een echte aanrader.

Rob

Ik heb Laura ervaren als een gedreven, talentvolle en betrouwbare docent. Ze komt haar afspraken na, communiceert helder en brengt haar enthousiasme in het contact met anderen mee. Tijdens het lesgeven weet ze goed de krachten en talenten van elk kind te zien en te benoemen. Haar energie en enthousiasme werkt aanstekelijk, en ik zie dat de kinderen van haar leren geïnspireerd raken.

Meike

Aanvraagformulier

Op dit moment is de agenda zodanig gevuld dat er helaas geen klussen bij kunnen. Houd de website in de gaten voor meer informatie!